Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Okurková sezóna

Okurková sezóna

Všichni recruiteři to asi dobře znají. S nástupem prázdnin a dovolených se naše práce stává řeholí. Teplo (a obzvlášť TO, které nám dávalo zabrat letos) svádí k ledasčemu, ale změna práce to většinou není.

Když už máte to štěstí a horko-těžko najdete skvělého kandidáta, který by se báječně hodil na zadanou pozici, domlouváte si schůzku v tom lepším případě týden až dva. Ale ouha - po vítězné prezentaci klientovi Vám přijde out of office od kontaktu z HR! Když se pak kolega z personálního oddělení vrátí, s politováním Vám musí oznámit, že hiring manager odcestoval na dvou až tří týdenní dovolenou a kandidát si tak na zpětnou vazbu musí ještě chvíli počkat. A rázem se výběrové řízení protahuje na dvoj a více-násobek standardní doby… Pokud všichni zúčastnění prokáží mimořádnou trpělivost a celé toto martýrium skončí úspěšně, tj. vydanou a přijatou nabídkou, je to důvod k pořádné oslavě:) Ve většině případů ale v průběhu času dojde k nějaké drobné komplikaci, jako např. změna organizační struktury ve firmě, objeví se zázračně nějaký šikovný interní kandidát, nebo odpadne samotný adept na pozici (přijme nabídku jinde, dostane přidáno ve stávající práci nebo se rozhodne změnit svůj obor). Jak říkám – konzultant to v létě nemá lehké!

Pozn.: Bystrý čtenář pozná, že článek je psán s nadsázkou:) Přesto se všichni v R4U těšíme na podzim, až se trh práce zase více rozhýbe; těšíme se na nové pozice a těšíme se na nové kandidáty – pokud zvažujete změnu, pošlete nám svůj životopis na r4u@r4u.cz!

(LŠ)


Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru