Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Krajina strachu

Krajina strachu

Lidé se neustále něčeho bojí. Pro někoho je strach posilující a pro někoho naopak. Naše reakce mohou být různé, ale uvědomujeme si doopravdy, čeho se vlastně bojíme? Průměrný člověk má něco mezi 12-15 strachy.

Patří sem opravdu ale jenom ty, které zůstávají po celý život a které jsou neměnné, nikoliv banální. Dokážete sami sobě přiznat Vaše úzkostné strachy? Takové, které Vás dokážou paralyzovat? Zkuste např. od nového roku místo předsevzetí zapracovat na takové „vnitřní očistě“.

Jaké jsou Vaše strachy a jak se jim postavit?

Nejdůležitější je umět si strach přiznat, potom ho můžeme začít brát jako výzvu. Zkuste si sami nakreslit např. na kus papíru Vaši osobní Krajinu strachu. Následně je rozdělte na různé skupiny a propojte je. Uvidíte, které spolu souvisí, co je pro Vás jen banální strach a kde by mohl být začátek a kde konec. Některé lze třeba překonat jen tím, že se nad tím pozastavíme a smíříme se s faktem, který může nastat. U některých, jako např. strach z výšek, je můžeme zkusit překonat krůček po krůčku. Pokud budete úspěšní, jistě se budete cítit osobnostně silnější.

„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“

Elbert Hubbard

Zamysleme se však nad faktem, kolik věcí je pro nás materiálních a jaký vliv má na ně okolí. Mnoho z nich nedokážeme ovlivnit, především ty, které vznikají s tlakem společnosti. Promluvila jsem s různými kandidáty, kteří se bojí ztráty postavení. Svou práci vykonávají jen kvůli prestiži a penězům. Proč tedy neudělat v kariéře krok zpět a nezaměřit se na to, co je pro nás opravdu podstatné?


Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru