Nacházíte se zde: Úvod » Blog » Kolik lidí ve Vašem okolí nemá profil na LinkedIN, nebo jiných sociálních sítích?

Kolik lidí ve Vašem okolí nemá profil na LinkedIN, nebo jiných sociálních sítích?

Nedávno jsem potkal člověka, který působí v ICT businessu přes 20 let. Nemá profil na LinkedIN. Těsně předtím, než jsem na setkání s ním vyrazil, tak jsem si to uvědomil. Najednou mi to přišlo zvláštní a začal jsem přemýšlet o tom, kolik vlastně znám lidí v ICT businessu, kteří profil na této sociální síti nemají?

Pár lidí mne napadlo. Možná bych vymyslel další. Spousta z lidí, které znám, tak mají těch profilů dokonce několik – prostě neaktualizují starý a rovnou vytvoří nový. Ale těch, kteří profil vůbec nemají, tak opravdu mnoho není. A pak jsem rozvíjel myšlenku dále – otevře se nová pozice a ať interní recruitment team, nebo externí dodavatelé hledají nové kandidáty, které ještě neznají – pravděpodobně se podívají i na LinkedIN. A protože je rychlá doba, databáze jsou velké, tak prostě vyberou jen ty, které rychle najdou. A ti, kteří nejsou vidět, tak na ty se začne zapomínat. Doba je rychlá a nebude čas hledat ty, kteří nejsou vidět. Jakmile se role otevře, tak všichni potřebují kandidáta ihned. Často vůbec není prostor hledat ty nejlepší. Důležitější je rychlost.

Možná to bude znít, jako že doporučuji každému, aby si profil vytvořil. Ale není to tak. Můžeme to rozšířit a podívat se na to, kdo vůbec nevyužívá žádné sociální sítě. LinkedIN, Facebook, Twitter. Kolik takových lidí ve Vašem okolí je? Žádný? Jeden? Více? Určitě jsou obory a profese, kde je nikdo nevyužije, ale kolik lidí nepoužívající tyto sítě najdete v ICT? V marketingu, obchodu, HR? Určitě budu rád za Vaše komentáře a názory!!!


Zpět na přehled

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru