Nacházíte se zde: Úvod » Blog

Blog

Udržitelnost našeho důchodového systému

10. 10. 2016

Už nějakou dobu nosím v hlavě myšlenku, respektive dotaz, na který si sám neumím odpovědět – asi každý se v životě setkal s pojmem „letadlo / pyramidová hra“, případně „Ponziho schéma“. Když si zadáte pojem „Ponziho schéma“ do wikipedie, tak se Vám objeví určitá definice a vysvětlení rozdílu oproti klasické pyramidové hře – a to je právě moje otázka, na kterou již dlouhou dobu hledám odpověď – nenaplňuje náš současný důchodový systém řadů znaků pyramidové hry?

Více

Kampaň 'Doporuč specialistu'

5. 9. 2016

Doporuč nám specialistu v oblasti elektrotechniky, letectví, strojírenství, nákupu nebo logistiky a získej rodinnou nebo individuální vstupenku na exkurzi po letišti Václava Havla!

Více

Pracovní doba jako zajímavý benefit

23. 8. 2016

Školní rok se kvapem blíží a pro spoustu rodin přináší zásadní změny, které ovlivní celou řadu oblastí nejen rodinného života. Zvláště rodiče dětí navštěvující první stupeň základní školy čeká často řešení mnoha problémů spojených s výkonem zaměstnání.

Více

Můžeme očekávat další tlak na snižování platů?

31. 5. 2016

V posledních měsících se stále častěji stává, že dostáváme poptávky od klientů / zaměstnavatelů, kteří hledají již delší dobu zaměstnance a nedaří se jim. Role jsou zajímavé, společnosti rovněž, problém ale nastane v okamžiku, kdy se dostaneme k otázce platu.

Více

Chcete změnu práce a nevíte, jaká práce a jaký obor by pro Vás mohl být zajímavý?

6. 4. 2016

V době sociálních sítí, kdy zaměstnavatelé mají jednoduchý přístup k velmi širokému zdroji kandidátů, je důležité, aby personální agentura skutečně měla přidanou hodnotu.

Více

Nepotřebujete 200 životopisů z job portálu, ale kandidáta, který perfektně zapadne

11. 3. 2016

V době sociálních sítí, kdy zaměstnavatelé mají jednoduchý přístup k velmi širokému zdroji kandidátů, je důležité, aby personální agentura skutečně měla přidanou hodnotu.

Více

Kolik lidí ve Vašem okolí nemá profil na LinkedIN, nebo jiných sociálních sítích?

26. 1. 2016

Nedávno jsem potkal člověka, který působí v ICT businessu přes 20 let. Nemá profil na LinkedIN. Těsně předtím, než jsem na setkání s ním vyrazil, tak jsem si to uvědomil. Najednou mi to přišlo zvláštní a začal jsem přemýšlet o tom, kolik vlastně znám lidí v ICT businessu, kteří profil na této sociální síti nemají?

Více

Krajina strachu

20. 1. 2016

Lidé se neustále něčeho bojí. Pro někoho je strach posilující a pro někoho naopak. Naše reakce mohou být různé, ale uvědomujeme si doopravdy, čeho se vlastně bojíme? Průměrný člověk má něco mezi 12-15 strachy.

Více

Rozhoduje jeden člověk, nebo většina?

6. 11. 2015

V průběhu výběrových řízení naši kandidáti prochází v naprosté většině případů minimálně 3 a více kol pohovorů, v některých kolech pak potkávají i více lidí najednou.

Více

'Průměrný recruiter'

16. 10. 2015

V poslední několika měsících jsem na Linkedin zaznamenal nárůst článků a komentářů k aktuálním trendům v oblasti náboru zaměstnanců. O tom, jak se situace v posledních letech dramaticky změnila, zejména pak v oblasti práce s tzv. talenty a schopnosti zaměstnavatele přitáhnout ty nejlepší.

Více

R4U s. r. o.
Na Kozačce 1289/7, Praha 2 - Vinohrady, 120 00
IČ: 27567656, DIČ: CZ27567656
OR Sp. zn. C 114403 u MS v Praze

Kontaktní údaje
E-mail: r4u@r4u.cz
Telefon: +420 246 086 079 - 80
Kde nás najdete?
Ochrana osobních údajů

 
Nahoru